Ősszel jön a Ferrari 488 Spider

Minden idők legerősebb nyitott Ferrarija érkezik

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az olasz autógyártó elkészítette 488-as modelljének nyitott tetejű változatát, mely szeptemberben a Frankfurti Autószalonon mutatkozik be.


A Ferrari közleménye alapján minden eddiginél erősebb nyitott autót építettek, mely ősszel 488 Spider néven debütál. Az autó szíve ugyanaz a 3,9 literes V8-as, amely a 488 GTB-ben is dolgozik. A 670 lóerős és 760 Nm forgatónyomatékkal bíró blokk 3 másodperc alatt gyorsítja a tető nélküli sportkocsit álló helyzetből 100 km/órára, a 200-as tempó eléréshez 8,7 másodperc szükséges
Hirdetés

A tető műanyag, 25 kilogrammal könnyebb, mintha vászonból készült volna, és 14 másodperc alatt tűnik el a fejünk felől. Mögöttünk egy elektromosan mozgatható, háromállású szélterelő is helyet kapott. A karosszéria 11 különböző alumínium ötvözetből készül, melynek köszönhetően a torziós merevség hasonló, mint a 488 GTB-nél, az előd 458 Spiderhez modellhez képest pedig 23 százalékkal merevebb. A száraz tömeg 1420 kg, amely 50 kg-mal több, mint a kupé változatnál, és 10 kg-mal könnyebb a 458 Spiderhez képest. Az olasz újdonságot a szeptemberi Franfkurti Autószalonon mutatják be a nagyközönség előtt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?