Összeolvad a Fiat és a PSA csoport?

Óriási autóipari mamutcég jön létre, ha összeolvad a Fiat és a PSA

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Pletykaszinten már hónapok óta zörög a haraszt, ám most hivatalosan is megerősítették, hogy tárgyal egymással az FCA és a PSA.

Most már biztos, hogy az FCA, tehát a Fiat-Chrysler csoport és a PSA egy jövőbeli összeolvadásról tárgyal. A Financial Times értesülései szerint már hónapok óta tartanak a tárgyalások, tehát a pletykák valóban nem légbőlkapottak voltak.

Ha a tárgyalópartnereknek sikerül megegyezniük, akkor egy gigászi mamutcég jön létre, amelynek szárnyai alatt a világ legismertebb és patinás múlttal rendelkező márkái versengenek majd a vásárlók kegyeiért, na meg persze a konkurens konszernek termékeivel.

Az összeolvadás után pedig körülbelül 40 milliárd font (kb. 15 billió forint) lenne az értéke a cégnek, amelynek tulajdonában tehát ott lenne az Alfa Romeo, a Chrysler, a Citroën, a DS, a Dodge, a Ferrari, a Fiat, a Jeep, a Maserati, az Opel (Vauxhall), a Peugeot és a RAM, illetve a szinte tetszhalott állapotban létező Lancia is.
Hirdetés
Az FCA egyébként már régóta partnert keres és egy ideje a PSA sem zárkózik el a felvásárlásoktól vagy épp esetleges együttműködésektől. Az FCS év elején még a Renault-val tárgyalt, ám az egyeztetések zátonyra futottak. A PSA pedig legutóbb az Opelt kebelezte be, de a Jaguart és a Land Rovert is kiszemelte. Most már azonban egyre valószínűbb, hogy a Fiat-Chrysler lesz a befutó a közösködésben.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2019.10.31. at 14:39
    Permalink

    És amikor összesen 4 gyártó lesz a világon, akkor fognak lapítani az egykori márkabuzik, mert könnyen lehet, hogy a gyűlölt ellenség fogja gyártani a kedvencüket. Pedig közelebb van, mint gondolnánk.

Vélemény, hozzászólás?