Összeomolhat a hazai üzemanyag-ellátás a jövő héten?

500 benzinkút nem kap majd üzemanyagot a MOL-tól

A hatósági árak hatásaira, illetve a Barátság-kőolajvezeték körüli problémákra hivatkozva a MOL megszünteti a hazai töltőállomások körülbelül negyedének a nagykereskedelmi ellátását.

Egészen pontosan az újonnan szerződött benzinkút-üzemeltető partnerei számára szünteti meg a hatósági áras benzin- és gázolaj szállításokat a MOL - jutott a Népszava tudomására. A lap megkereste Egri Gábort is a Független Benzinkutak Szövetségének (FBSZ) elnökét, aki szerint ez a bejelentés, körülbelül 500 kisebb, független benzinkutat érint, amelyek a piac körülbelül 15 százalékát képviselik. Az FBSZ elnöke szerint nem kizárható, hogy a teljes hazai ellátás összeomolhat a jövő héten, ennek a döntésnek az utóhatásaként. Állítólag a MOL partnereinek küldött levelében kifejtette, hogy az országos ellátási szempontokat kellett előtérbe helyezniük, ezért kell átmeneti korlátozásokat bevezetniük. Emellett a hatósági árak hatásaira, illetve a Barátság-kőolajvezetékkel kapcsolatos "incidensre" is utaltak a levélben, amelyben az érintettek megértését és együttműködését is kérik.
Hirdetés
Forrás: Népszava.hu
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?