Összkerékben is nagy lesz az Insignia

A GKN gyártja az új Insignia összkerékhajtását, gyorsabb kanyarokat, biztosabb mozgást ígér

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Apró információkat csepegtetnek az új Opel Insigniáról, most az összkerékhajtását ismerhetjük meg közelebbről. Ugyanaz gyártja, aki a Ford Focus RS rendszerét is.


Nagy várakozás övezi az új Opel Insigniát, már a kémfotók is felrobbantották az autós világot. Miután lebukott, gyorsan meg is mutatták a sokak szerint több márka jegyeit is magán hordozó, de mindenképpen látványos és sportos Insignia Grand Sportot. A szedán variáns új neve máris több értelmet kap, ha megismerjük kicsit közelebbről, ugyanis súlycsökkenése mellett fejlett összkerékhajtási rendszere is hozzásegíti a gyors és biztos kanyarvételekhez.
A Ford Focus RS összkerékhajtását is fejlesztő GKN rendszere dolgozik az új Insignia alatt is. A hátsó hajtásról egy fejlett, két kuplungtárcsával dolgozó differenciálmű gondoskodik, az autó mozgásából és a kerekek állapotától, tapadásától függően irányítja a megfelelő mértékű nyomatékot. Képes akár csak az egyik hátsó kerékre küldeni, de jellemzően mindkettőt segíti majd, főleg tempós kanyarokban, vagy éppen csúszós útburkolaton.
Hirdetés
Sok gyártó rendszerével ellentétben a GKN nem fékezgeti az ívbelsőt, mivel az energia- és tempóvesztéssel jár, inkább az ívkülső keréknek küld több nyomatékot. Nem csak a sportolásban segít, a biztonságot is nagyban növeli. A kormány és a gázpedál pozíciójával összeköttetésben dolgozik folyamatosan, így minden esetben tudja, hová kell több, vagy éppen honnan kell elvennie némi erőt a biztos úttartáshoz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?