Összkerékhajtás és kibővített hatótáv az új BMW 530e-ben

Bővült a plug-in 5-ös BMW hatótávja és felszereltsége

Megnövelt tisztán elektromos hatótávolságot és a népszerű xDrive összkerékhajtás opcióját kapta a BMW 530e konnektoros hibrid limuzin.


Konnektoros hibridként az 5-ös BMW az elsők között érkezett a márka palettájára, de a hajtás idő közben korszerűbb lett, megérte egy időszakos frissítésre beutalni. Külsőre nem, belsőre, legalábbis a technika értelmében alaposan megváltozott. Az 530e plug-in hibrid rendszerteljesítménye továbbra is 252 lóerő, amit egy 184 lóerős kétliteres négyhengeres benzinmotorból és egy 113 lóerős villanymotorból rak össze. Az akkumulátorát viszont teljesen kicserélték, méretei maradtak, a korábbi 9,0 kWh helyett viszont már 12 kWh kapacitású.
Hirdetés

Tisztán elektromos hatótávolsága ezzel és az új szoftverekkel növekedni tudott, WLTP szerint 59-66 kilométer a friss modell hatótávolsága. Hibrid üzemmódban 110, elektromos üzemmódban 140 km/h-ra emelkedett a maximális elektromos sebesség, kombinált benzin fogyasztása pedig 1,6-1,8 liter 100 kilométerenként. A frissítés hozadéka továbbá az xDrive összkerékhajtás, mely most először érhető el a plug-in 5-öshöz, mely a váltó házába épített villanymotor jóvoltából elektromos módban is üzemel. Az 530e fogyasztása 13,6-14,5 kW óránként, összkerékhajtással ez 15,0-15,4 kW, üzemanyag fogyasztása pedig 2,0-2,2 liter 100 kilométerenként.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?