Összkerékhajtással érkezik a Mercedes-AMG A 35

Négykerékhajtással és 306 lóerővel csábít az új Mercedes-AMG A 35

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Megérkeztek az első hivatalos képek az új Mercedes-AMG A 35 modellről. Az előzetes információk alapján ígéretes masinának tűnik.


Már első pillantásra felismerhető az izmosított A-osztály, pedig aránylag szolidan nyúltak a mérnökök a karosszériához. Leginkább hátulról feltűnő az autó a nagy hátsó légterelővel és a hangsúlyos diffúzorral, a két vaskos kipufogóvéggel, valamint a lökhárítóba vágott légbeömlőkkel, amelyek közelebbről megnézve lehet, hogy majd csak imitációnak bizonyulnak. Elöl szintén a lökhárítóra ragasztott splitter és a szélén az aprócska légterelők árulkodnak, illetve az egyedi hűtőrács.

Az utastérben a lapított kormánykerék, mikroszálas díszbetetétek és a vörös cérnával varrt bőrkárpitok hivatottak a sportos hangulatot növelni, illetve az alumínium pedálok is ebbe a csoportba tartoznak még.
Hirdetés

A motorháztető alatt egy új, kétliteres, turbófeltöltéses, négyhengeres benzinmotor biztosítja a 306 lóerőt és 400 Nm forgatónyomatékot, amelyet hétfokozatú, kettős tengelykapcsolós automatizált sebességváltó juttat mind a négy kerék felé. Ezzel a teljesítménnyel nem okoz gondot az autónak, hogy 4,7 másodperc alatt elérje álló helyzetből a 100 km/h tempót és a 250 km/h végsebességet, amelynél persze többre is képes volna, ha nem limitálnák.

Természetesen a futóművet is a nagyobb teljesítményhez igazították, valamint könnyű alumínium alkatrészekkel optimalizálták. Rendelhető adaptív futóművel is az A 45, amely három üzemmódot kínál. A lassításról elöl négydugattyús féknyergek és 350 mm átmérőjű féktárcsák gondoskodnak, míg hátulra egydugattyús nyergek és 330 mm átmérőjű tárcsák jutottak. További finomságok még az áthangolt AMG-kipufogórendszer és a sportosabb kormánymű. A vérpezsdítő A-osztállyal először a Párizsi Autószalonon találkozhat a nagyközönség október 2-án.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?