Összkerékhajtással gyorsult a BMW M3 és M4 Competition

Két gumi helyett már négyet nyüstölhet az M3/M4 510 lóereje

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az M széria középkategóriás modelljei immár összkerékhajtással is kérhetőek, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne keresztbe tenni az M3-ast és az M4-est.

A kezdetek óta a saját hírnevét öregbíti a BMW M3, ami a karosszériaformák szétválasztása folytán M4 néven is megvásárolható, feltéve, ha sportosabb formában kívánjuk birtokolni az M3 technikáját. A megosztó orrú modellpáros életében ha nem is mérföldkő, de mindenképpen említésre méltó újítás jelent meg, ez pedig a rendelhető xDrive négykerékhajtás.
Hirdetés
A motor továbbra is három literből és hat hengerből gazdálkodik, amit két turbófeltöltő lát el levegővel. Competition kivitelben 510 lóerő az elérhető maximális teljesítmény, amihez a gyár szerint 10 literes átlagfogyasztás társul, ami ideális körülmények között tojással a pedál alatt talán tartható, bár a kategória vásárlóit talán ez az adat foglalkoztatja legkevésbé. A potenciális vevők szívéhez közelebb állhat a gyorsulási adat, ami 0,4 másodperccel lett kevesebb a kétkerekes verzióhoz viszonyítva, így már csak 3,5 másodpercet kell várakozni a száz eléréséhez. Az xDrive hajtást eleve hátulra hangolták (azaz normál esetben csak hátul hajt), de az intelligens összkerékhajtás osztóműve egy elektronikusan vezérelt többtárcsás tengelykapcsolóval dolgozik, hogy teljesítményveszteség nélkül, zökkenőmentesen, minden pillanatban 0-100 százalék közötti arányban legyen képes elosztani a forgatónyomatékot az első és a hátsó kerekek között.

A négykerékhajtás megléte nem jelenti azt, hogy ne lehetne huligánkodni a sportos BMW-vel.

Aki kilinccsel előre szeretne közlekedni, annak sem rossz választás az M3/M4, hiszen a kikapcsolható menetstabilizáló mellett létezik pusztán hátsókerekes üzemmód is, amikor tapadásvesztés esetén sem hajt előre. A négyajtós M3 és az M4 kupé júliusban már a kereskedésekben lesz, de az M4 Cabrio xDrive megjelenésére is lehet számítani.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?