Ostobaság ellen nincs orvosság, a légkondija bánta

Jelzőtáblák, ide, villogó LED táblák oda, aki elhiszi, hogy átfér, az megpróbálja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ennél korrektebb magasságkorlátozásra figyelmeztetést még nem láttunk, ennek az autósnak viszont még ez se számított. Elhitte, hogy átfér, az eredmény a videóban.


Temérdek szörnyű baleset és megrongálódott autó származik olyan hibából, amikor a sofőr nincs tisztában, vagy figyelmen kívül hagyja autójának méreteit. Számtalan megskalpolt kamiont láttunk már, ám nem csak ők vannak veszélyben egy alacsonyabb felüljárónál. Most egy vontatott lakókocsi került nehéz helyzetbe Észak-Karolinában, és amit a videón látunk, az megdöbbentő, hiszen az egyik legkorrektebb magasságkorlátozásra való figyelmeztetést láthatjuk.
Hirdetés

Az esti felvételeken az látható, ahogy egy Chevrolet pickup lakókocsival közeledik a 11foot8 becenéven hívott, egyébként saját YouTube csatornával rendelkező hídhoz. Az átjáró fölött villogni kezd egy kilométerekről is látható méretű LED panel, ami azért aktiválódott, mert észlelte, hogy túlméretes jármű közeledik. Látszólag észre is vette a sofőr, mert lassított, ám ezután mégis át akart hajtani alatta. Vélhetően úgy gondolta, hogy hibásan jelzett a szerkezet, mert ismeri a vontatmány méreteit, amiben egyébként igaza is lett volna, ugyanis a lakókocsi valóban éppen átfért alatta, ám az utólagosan rászerelt légkondi már nem. Fennakadt, meg is állt, visszatolatott, majd nagy gázzal áthajtott rajta, amivel bevitte a végső döfést a szellőztetés külső egységének. Kalandos, ám mindenképp pozitív, hogy létezik hatékony figyelmeztetés a magasságkorlátozásra, melyre Magyarországon is nagy szükség lenne.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?