Öt ajtóval is készül majd Mercedes CLC

Shooting Brake változata is lesz a Mercedes CLC-nek

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Még a négyajtóst is csak kémfotón láttuk, de már bejelentették a Mercedes-Benz CLC második karosszéria-változatát is.

A Mercedes tavaly év végén jelentette be, hogy a CLS tanulmányautóként bemutatott Shooting Brake változata gyártásba kerül, most pedig az Automotive News jutott olyan információk birtokába, miszerint a pár hete kémfotón látott kisebb testvér, a CLC is megkapja a csapott vonalú ötödik ajtót.
Az A- és B-osztályokkal közös padlólemezre épülő négyajtós kupé ferdehátú változata valamikor 2014 során kerülhet majd piacra, egy évvel a sima CLC megjelenését követően. Ugyanazokat a közvetlen befecskendezéses, négyhengeres, esetenként turbófeltöltésű motorokat kapja első-, illetve összkerék-hajtással, mint a kupé, azaz a farvégződéssel - ahogyan azt a CLS-CLS Shooting Brake párosnál is tervezi a Mercedes - nem változik a motorpaletta.
A cég második Shooting Brake modelljéről egyelőre nincsenek képeink, de az itt látható CLS Shooting Brake tanulmány képei alapján nagyjából ki lehet következtetni, milyen vonalakra számíthatunk a két-három év múlva érkező modellen.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?