Öt csillagot kapott a Nissan Leaf az új törésteszten

Az Euro NCAP idei első tesztjén a Nissan Leaf vizsgázott

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Lassan ébredt fel téli álmából az Euro NCAP, hiszen áprilisban törték össze az első autót, ami rögtön kitűnően vizsgázott.


A késlekedésre jó oka volt a szervezetnek, ugyanis idénre szigorították a törésteszt követelményeit. Mostantól már az automata vészfékasszisztensnek a gyalogosok és az autósok mellett a kerékpárosokat is fel kell ismernie. Az új értékelési és pontozási rendszer első vizsgázója pedig a Nissan Leaf lett.
Hirdetés

A japán villanyautó nem vallott szégyent ugyanis öt csillagot zsebelt be. Felnőttvédelem terén kimagaslóan teljesített, 93 százalékos eredményt ért el. A gyermekvédelem esetében 86 százalékot ítéltek neki, ami a jobb értékek közé tartozik. A 10 km/h sebesség felett aktiválódó automata vészfékasszisztens is kiválóan teljesített. A teszten szimulálták az autók takarásából kiszaladó gyerekeket, illetve az ebből adódó baleseteket, továbbá a hasonlóan az úton keresztben áthaladó kerékpárosokat is, ám a Nissan Leaf időben lefékezett. Mondjuk a bringás helyzetben rezgett a léc, ami a videón jól látszik, de a lényeg, hogy az autó megállt és nem ütötte el a kerékpárost. Emellett vizsgálták még az úttesten keresztben átsétáló járókelővel és az út közepén, azzal párhuzamosan mozgó gyalogossal is (mindkét esetben felnőttekkel) a Leafet, ami minden esetben megállt és nem gázolta el a „puhatestűeket”. Érdemes megnézni az alábbi videót!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?