Öt nap után a Király vezeti a Dakart

Dakar Rali – ötödik nap

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A raliversenyzés koronázatlan királya, Carlos Sainz vezeti a Dakar Ralit az első ötnapi szakasz után.

Az első négy nap nagy Volkswagen fölényben telt a Dakar Ralin. A tavalyi győztes, Carlos Sainz két győzelemmel kezdett, majd a multifunkcionális – autóversenyző, olimpiai helyezett céllövő és zsoké egyben – Nasser Al-Attiyah volt a leggyorsabb, hogy a negyedik napon Sainz újabb győzelmével növelje előnyét.
Az ötödik napon azonban egy kisebb zavar támadt a Volkswagen két éllovas egységénél. Mind Sainz, mind pedig Al-Attiyah navigációs hiba miatt késtek. A napi szakasz felénél Stephane Peterhansel már négy perc előnyben volt velük szemben, amivel a BMW-s versenyző virtuálisan átvette a vezetést a versenyben. A nap végére azonban a VW-sek szépítettek, és bár a szakaszt Peterhansel nyerte, Sainz 2 perc 26 másodperc előnnyel megtartotta az első helyét. Peterhansel feljött a másodikra, míg Al-Attiyah mindössze hét másodperccel lemaradva a harmadik helyre csúszott.

Egyelőre úgy tűnik, hogy a verseny hármójuk között fog eldőlni, miután a negyedik helyezett Giniel de Villiers már 21 perc hátrányban van Volkswagenjével.
A motorosoknál Marc Coma, a quadosoknál Alejandro Patronelli, míg a kamionosoknál Firdaus Kabirov vezet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?