Öt új villanytöltőfejjel bővült hazánk e-kútjainak száma

Üzembe helyezték az E-Balaton töltőhálózatot

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az E.ON ezúttal az M7-es mentén és a Balaton körül avatott fel új elektromos töltőállomásokat. Most már akár Keszthelyre is nyugodtan elindulhatunk EV-vel.


A Kempinski Hotel Corvinusnál tavaly októberben felavatott első elektromos töltőoszlop átadása óta is bizonyítja az E.ON, hogy komolyak voltak szándékaik azzal kapcsolatban, hogy egy éven belül megteremtik a lehetőséget mind a - február végi cikkünk szerint - 16 hazai villanyautó számára, hogy tulajdonosaik akár Bécsig, vagy a Balaton legtávolabbi csücskéig is eljuthassanak környezetbarát energiával. A budapesti oszlopot követték a Tatán, Győrben és Mosonmagyaróváron áprilisban felavatott elektromos töltőfejek, ettől a hétvégétől kezdve pedig további öt ponton lehet villanyáramot tölteni a Magyarországon közlekedő EV-kbe.
Hirdetés
Az Energia új utakon program keretein belül létesített töltőpontok csak az első lépéseknek tekinthetők a hazai villanyautózás fele vezető úton, hiszen ezek nem gyorstöltők, így az akkumulátorok feltöltése hosszabb időt igényel. A hétvégén felavatott kutak a székesfehérvári Jancsár Hotel, a siófoki Hotel Azúr, a fonyódi Torony Étterem, a keszthelyi Festetics Kastély és a balatonfüredi Flamingó Hotel területén és üzemeltetésében állnak. Így akinek ideje engedi, az kellemes helyeken ücsörögve juthat a Balaton Budapesthez legközelebb eső pontjánál tovább - ahová egyébként tavaly már magunk is teszteltük, hogy le lehet jutni egyetlen töltéssel.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.30. at 20:27
    Permalink

    Hol lehet beszerezni ezeket a töltőfejeket? Mert sokan szívesen telepítenének az országban máshol is sajátot… Amíg pedig nincs megfelelő lefedettség – nem akar senki villanyautót……. Nekem is van egy üres telkem főút mellett, ahol szépen elférne jó pár napelem, inverter, és töltőfej…. Netán még pályázatot is írhatnának ki rá, hiszen ez is munkahely és bevételteremtés….

Vélemény, hozzászólás?