Ötajtósként is bemutatkozott az új Mini Cooper

A háromajtós kivitel után megérkezett a tágasabb Mini Cooper is

Villanyos és belsőégésű motoros modellként is bemutatkozott már a megújult Mini Cooper, ám eddig csak háromajtós kivitelben. A valamivel hosszabb ötajtóst két benzines erőforrással prezentálta a márka.

A Mini még tavaly ősszel mutatta be a Cooper negyedik generációját, akkor kizárólag villanyhajtással. Idén a kínálat kiegészült két benzines erőforrással is. Az elektromos modelleket Kínában gyártják, míg a hagyományosabb verzió a márka szülőhazájában, az Egyesült Királyságban készül. A kisebb kivitelek után a BMW almárkája a tágasabb, ötajtós verziót is bemutatta.
Hirdetés
Az új "Charismatic Simplicity" (tükörfordításban "karizmatikusan egyszerű") formaterv bár a külsőn is tetten érhető, az utastérben látványos igazán. A műszerfalon egyetlen, a Mini védjegyének számító kör alakú érintőképernyő található, amely jelen esetben 9,4 colos. A kormány mögött nincs digitális műszeregység, ennek hiánya feláras extraként HUD-dal pótolható. Motorfronton nincs meglepetés, ugyanazok a benzines erőforrások köszönnek vissza, mint a háromajtós kivitelnél. A gyengébb, C típusjelzésű háromhengeres, 1,5 literes 156 lóerővel és 230 newtonméteres nyomatékkal érkezik. Az ajtók jelentette plusz tömeg miatt valamivel rosszabb a 0-100 km/óra érték, kereken 8 másodperc (szemben a kistestvér 7,7 szekundumával).
Hirdetés
Az erősebb, S jelzésű motor már négy hengerrel és 2,0 literes hengerűrtartalommal kerül a Cooper orrába, ennek teljesítménye 204 lóerő és 300 newtonméter. A háromajtóshoz mérten két tizedmásodperccel lassabban gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órára, de a 6,8 másodperces érték így sem számít rossznak, főleg úgy, hogy akár 242 km/órát is ki lehet hozni belőle. Pontos vételárat egyelőre nem közöltek az újdonsággal kapcsolatban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?