Otromba hátsó szárnnyal debütált a legújabb Mustang versenyautó

Elég furcsára sikerült a Mustang Supercar hátsó légterelője

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ausztráliában indítják majd a Ford Mustang Supercar gépet - a kontinensnyi ország legnépszerűbb versenysorozatában.


A világ egyik leglátványosabb túraautó bajnoksága az ausztrál Supercars, amely nagy átalakulás előtt áll. Az utóbbi évtizedekben a helyi piacra gyártott szedánokból építették a versenyautókat, bivalyerős V8-as motorral. Talán a leghíresebbek a Ford Falcon és a Holden Commodore versenygépek voltak, ám szép lassan leáldozott az ausztrál belpiacos modellek csillaga, így például a Holden lényegében az Opel Insigniából csinált versenyautót, a Ford pedig egy nagy ugrással szakított a szedánokkal és a Mustang nimbuszára építve a póniautót választotta versenygépének alapjául, megtartva a V8-as motort is. Az autó fejlesztéséből a DJR Team Penske is kivette a részét, hiszen a „Kapitány” becenéven is ismert Roger Penske nagyon jó kapcsolatot ápol a kékoválos márkával. Egyesek még azt is megkockáztatják kijelenteni, hogy egyenesen az amerikai csapattulaj vette rá a Fordot a maradásra.
Hirdetés

A versenyautó tesztjeiről közzétettek már néhány fotót korábban, ám azokon erősen álcázták a gépet. Most viszont megmutatták teljes valójában. Nagyon vad, vérbeli Supercar gép lett belőle, ám a hátsó szárny méretei kicsit belerondítanak az összképbe. Pedig a sorozatban szereplő másik márka, a Holden is ugyanilyen hátsó légterelőt visel mégis a Holden Commodore, alias Opel Insignia szedán formáján sokkal jobban mutat. Na, de annyi baj legyen, a Supercars versenyek a Mustanggal is biztosan rendkívül izgalmasak maradnak. Az első szezon előtti tesztet jövőhéten tartják a Phillip Island versenypályán, és addigra már valószínűleg a Team Penske végleges csapatfestést is megmutatják. A versenyszezon pedig február 28-án veszi kezdetét az Adelaide 500 hétvégéjével. Nézzétek meg a Mustang Supercar bemutatkozó videóját, hátha kedvet kaptok a sorozat követéséhez!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?