Özönlenek az előrendelések a Suzuki Jimny ötajtós változatára

A nálunk tiszavirág életű négyszemélyes Jimny hosszabb verziójára már most 30 ezer rendelés érkezett

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hosszú várakozás után a Suzuki végre elkészítette az ötajtós Jimnyt, a dolog szépséghibája, hogy Európába nem jöhet az emissziós szabályok miatt.

A Suzuki remek érzékkel találta el a vevői igényeket a Jimny kapcsán, a kiváló terepképességekkel bíró, aranyos külsejű negyedik generációs terepjáróra akkora igény mutatkozott, hogy komoly várólistával kellett szembenéznie a vásárlóknak. A probléma egy csapásra megoldódott, ugyanis a hagyományos szívómotor nem felelt meg a kibocsátási normáknak, így egy csapásra eltűnt a várólista, ahogy maga a típus is az európai piacról. A japánok egy kiskaput azért találtak, jelenleg kétüléses áruszállítóként itthon is elérhető a modell. A világ kevésbé szigorúbb felén viszont semmilyen akadály nem gördül a Jimny elé. A bevezetés után öt évvel érkezik az ötajtós változat, június elején Indiában kezdődik a forgalmazás. A közönség először idén januárban a Delhiben tartott autókiállításon találkozhatott a típussal, azóta több mint 30 ezer rendelést zsebelt be a Suzuki. A modell jócskán megnőtt a háromajtóshoz képest, a hossz közel 60 centit nőtt (3985 mm), a tengelytáv 34 centivel bővebb, a magasság és a szélesség változatlan. A csomagtartó csak százalékos arányban nőtt nagyot, a mókásan kevés 85 litert 208-ra sikerült feltornázni. A motorkínálatra nem fogható rá, hogy zavarba ejtően nagy, az ismert 1,5 literes szívó négyhengeres az egyetlen opció.
Hirdetés
A helyi média szerint két felszereltségi szint közül a magasabbik alapáron adja a LED fényszórókat, a 9 colos érintőképernyőt, a tempomatot, az ESP-t, a lejtmenet vezérlőt, az ABS-t és a hat légzsákot. A kezdőár európai szemmel kedvező, átszámítva 4,2 millió forintról startol a nagy Jimny.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?