Pályára optimalizált SUV a Lamborghinitől

A Lamborghini Urus ST-X lehet az első SUV, amit kifejezetten pályahasználatra fejlesztenek

A Lamborghini Urus ST-X koncepció 2018-as bemutatása után most már biztos, hogy 2020-ban a pályán is találkozhatunk a versenyzésre optimalizált SUV-val.

Maurizio Reggiani, a Lamborghini kutatás-fejlesztési részlegének vezetője elmondta, hogy az új, versenypályára tervezett Urus a 2020-as Lamborghini Super Trofeo World Final rendezvényen fog bemutatkozni, amit október 31. és november 1. között rendeznek az olaszországi Misanoban.
Hirdetés
Az Urus ST-X nem kap új motort. Ugyanaz a 4 literes V8-as mozgatja majd, mint az utcai modellt és a teljesítmény is marad 650 lóerő, a nyomaték 850 Nm. Hogy mégis alkalmasabb legyen az autó versenypályás használatra, a mérnökök 550 kilogrammal csökkentik az autó súlyát, így a menetkész tömeg nem lesz több, mint 1650 kg. Az Urus változatok sorában a következő a hibrid verzió lehet. Nem is csak egy sima hibrid, hanem rögtön egy plug-in hibrid, ami az Urus jelenlegi platformjára épülhet. Jó hír, hogy ez már alkalmas hibrid rendszerek fogadására, amit a Porsche Cayenne és a Bentley Bentayga, mint platformtestvérek bizonyítanak legjobban. Az elektromos hajtáslánc bemutatásának valószínűleg nem is lennének különösebb technikai nehézségei, viszont mindenképpen meg kell teremteni ennek a modellnek a saját vásárlói körét és nem a testvérmodellek vevőit kell átcsábítani, mondta Reggiani.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?