Pánamerikai kaland vár a hibrid Mini Countrymanre

Tűzföldig tartó kalandra indul a hibrid Mini Countryman

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Észak-Amerikából a Tűzföldig gurul a Mini Countryman egyedien felszerelt változata, a Panamericana. De csak a New-York-i Autószalon után.


Bár nem pont a Nagy Almából indul majd a három Panamericana, hiszen az útvonal, amelyről a nevét kapta Alaszkában kezdődik. Az USA legészakibb államából pedig egészen az argentínai Tűzföldig kanyarog 25 750 kilométeren keresztül. Sőt, Észak és Dél-Amerikában egyaránt számos alternatív útvonal szegélyezi, amelyekkel együtt már 48 ezer kilométer hosszúnak is tekinthetjük.
Hirdetés

A világ leghosszabb szárazföldi útjaként eltérő éghajlati öveken halad át, sűrű dzsungeleket és több ezer méter magas hegyi szorosokat is érintve. Ráadásul nem mindig modern autópályák képezik az útvonalat, úgyhogy a hibrid Mininek kavicsos útszakaszokon és keskeny hegyi szorosokon is át kell verekednie majd magát. Egyedül egy 90 kilométeres szakaszon pihenhet meg, ugyanis az esőerdő védelme érdekében Panama és Kolumbia határán hajó szállítja majd.

A Panamericában ugyanaz a hálózatról is tölthető hibrid erőforrás dolgozik, mint az alapját adó Cooper S E Countryman ALL4 Plug-in Hybridben. A rendszerteljesítménye 224 lóerő, amelyhez az ALL4 intelligens összkerékhajtás társul. Habár a teljes távot tekintve aprócska értéknek tűnik, hogy 40 kilométert képes megtenni tisztán elektromos üzemmódban, mégis érdekes lesz látni, mennyit gurul majd emissziómentesen. Legalábbis remélhetőleg nyilvánossá teszik majd ezt az adatot. A kalandról készült fotókat viszont biztosan mindenki láthatja, aki követi a Mini Instagram csatornáját.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?