Páncélozott roadster az orosz Dartztól

Dartz Jo-MoJo: roadster páncéllal

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A páncélozott roadstert 80 lóerős villanymotor hajtja, akkumulátorát napelemek táplálják.

Az orosz Dartz első megjelenése a Prombron Nagel névre hallgató, 2000 lóerős, 250 km/h-s végsebességű páncélozott vontató-rakéta volt, aminek jövőre állítólag megismerkedhetünk gyártásra érett változatával. Ugyanakkor valószínűbbnek tartjuk, hogy végül nem épül meg a szörnyeteg, mindenesetre most új modellel állt elő a cég.
A Jo-Mojo roadstert a Dartz többi prototípusához hasonlóan Eduard Gray tervezte, és akárcsak az eddigi modellek, ez is golyóálló karosszériát visel. Hogy erre egy szélvédő nélküli roadsternél mi szükség van, azt nem értjük pontosan, bár két, kormány mögül ki nem látszó törpe mesterlövésszel remek menekülőautó lehet belőle.
A Jo-Mojo elektromos hajtásláncot kapott, a 80 lóerős villanymotort tápláló akkumulátorokba a kihúzható tetőbe épített napelemek továbbítják az áramot, de arról nem szól a fáma, hogy mennyi időre van szükség a teletöltéshez, ahogyan arról sincs infomráció, hogy mekkora a roadster hatótávja.
Hirdetés

A Dartz Jo-Mojot a monacói Top Marques kiállításon, április 19-én fogja bemutatni a Dartz, addig kíváncsian várjuk az újabb információkat a páncélozott roadsterrel kapcsolatban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?