Pánikvásárlástól tartanak a kutakon

Az ünnepi hétvégére bejelentett benzinkút-bezárások pánikvásárláshoz vezethetnek

Augusztus 19-20-án bezárnak a a Független Benzinkutak Szövetségéhez tartozó, és azt támogató benzinkutak, ennek bejelentése pedig zűrös helyzetet okozhat.

Múlt héten jelentették be, hogy az ellátási hiány, a bizonytalanság és a ki nem fizetett anyagi támogatások miatt zárva tartanak a nemzeti ünnep napján, illetve az azt megelőző napon is a kisebb benzinkutak, amelyek a Független Benzinkutak Szövetségéhez tartoznak. Ez azt jelenti, hogy a 2000 hazai benzinkútból 500-600 töltőállomás zárva marad, ami többnyire vidéken okozhat nagyobb problémát. Ám a Holtankoljak.hu ügyvezetője, Bujdos Eszter arra is felhívta a figyelmet, hogy a bejelentés hatására pánikvásárlás kezdődhet. Az ATV Start című műsorban elmondta, hogy sokan túlvásárolják magukat és nem javasolja, hogy otthon tárolják az üzemanyagot az emberek. A fogyasztás rekordokat dönt, a 480 forintos ársapkát a lakosság olcsónak tartja, ezért tudatosabb tankolási rutinra kellene átállni - mondta a szakértő.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?