Papír Jaguar? Miért nem inkább BMW?

Épített egy komplett motort, egyedül, papírból. Megőrült?!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nekiállni egy motor építésének nem űrtechnika és nem is túl egyedi. De mi van akkor, ha az alapanyag kartonpapír, és a méreteken kívül semmilyen támpontod nincs?


Tudom, hogy lehetséges papírból szinte bármilyen modellt összeépíteni, az én polcaimon is áll néhány saját kezűleg épített autó, amikről itt is olvashatsz. Ám Marc W. Zak. modellje valami egészen más, hogy egyszerűbb lenne, vagy nehezebb, arra nehéz megmondani a választ. Hullámkartonnal dolgozik, valamint hagyományos kartonpapírral a merevség elérése érdekében és valami olyat alkotott, amitől hosszú percekig alig tudtam megszólalni. Egy életnagyságú motor készült az íróasztalán, méghozzá egy valódi legenda, a BMW M10-es négyhengerese.
Hirdetés

Ebben a méretben a részleteket kidolgozni már nem nagy feladat, de hogy teljesen élethű legyen, mindent, de tényleg mindent megépített a hengerektől, hajtókaroktól, dugattyúktól kezdve a szelepeken, szelepemelőkön, olajszivattyún át a karburátorokig. Persze, működik, hisz ha egy modellező csinál valamit, akkor azt rendesen csinálja, tehát a lendkereket forgatva rendben járnak benne a dugattyúk. A modell elkészítése egy évet vett igénybe saját bevallása szerint úgy, hogy naponta egy-két órát tudott rászánni. A végeredmény végtelenül precíz és nem kevésbé látványos modell lett.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?