Párizs bekeményít, kitiltja az öreg autókat

Megint a villanyautósok járnak jól

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hétköznaponként hamarosan nem hajthatnak be Párizs belvárosába az 1997 előtt gyártott járművek. És ez még csak a kezdet.


Párizs a jövőben a koruk alapján kategorizálja a városban közlekedő járműveket. Pedig elvileg nem az újautó-eladásokat kívánja felfuttatni a városvezetés, hanem a város levegőjének megtisztítása a cél. Tény, hogy a környezetvédelmi előírások szigorodásával az elmúlt évtizedekben egyre tisztább üzemű járművek kerültek forgalomba, mégis elképzelhető, hogy esetleg kevésbé szennyezi a város levegőjét egy régebbi kisautó, mint például egy mai nagy luxusautó. Ám természetesen a franciák is szeretnek kényelmes autókkal közlekedni, így – nyilván annak érdekében, hogy például éppen a döntéshozóknak se kelljen lemondani cégautóikról – ezt a megoldást látták helyesnek.
Hirdetés
Párizsban egyébként már most is legfeljebb 15 esztendős haszonjárművek közlekedhetnek a városban, hamarosan viszont hétköznaponként a személyautók közül is kitiltják az 1997 előtt gyártottakat. A motorkerékpárok közül az 1999. június elsejénél korábban forgalomba helyezettekre vonatkozik ugyanez a tilalom. 2020-tól pedig még szigorúbb szabályozás várható, mert akkortól már a 2011 előtt gyártott személyautók is túl öregnek bizonyulnak majd ahhoz, hogy a belvárosba hajtsanak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?