Parkoláskor már kisebb baj a zónahatár

Ezentúl a kerülethatárok kevésbé viccelhetik meg a parkoló autósokat

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egyszerűsödött a mobilparkolás: a szomszédos zónából átparkolásért már nem jár büntetés.


Szeptember elsejei számában írta meg a Népszabadság az örömhírt, de ami még jobb, hogy már augusztus közepe óta nem baj, ha az utca túloldaláról indítjuk a mobilparkolás kifizetését. A mobilparkolási rendszer eddig nem tudott mit kezdeni azokkal az esetekkel, amikor a parkoló autós autóját hátrahagyva egy szomszédos díjfizetési zónában indította meg a mobilparkolást. Budapest belvárosában jó pár olyan terület is van, ahol az utca két oldala a kerülethatár, vagy az utca sarkán van a díjfizetési zóna határa. Ha az autós nincs résen, akkor az elméletileg érvényes kifizetés ellenére is megbírságolták. Az esetlegesen szenvedő alanyok igazuk bizonygatását és a hosszas ügyintézést is megúszhatják: augusztustól már nem gond az átparkolásnak nevezett jelenség.
Hirdetés

A rendszer üzemkezdetekor még a helyismeret hiánya és a figyelmetlenség is okozhatta a bosszúságot. A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. illetékese a Népszabadságnak elmondta, a parkolóellenőrök a gépeiken már látják a szomszéd zónában vásárolt parkolójegyeket is. A parkolási rendeletbe beillesztett türelmi zóna persze véges, a szomszéd sarok bele kell férjen, de kilométerekre az autónktól nem lesz érvényes a kifizetés. A mobilfizetési rendszer működésében vannak fennakadások, a cég vezetője szerint az üzemzavarok kiküszöbölésén túl az is fontos, hogy a fizető autós várja meg a sikeres fizetést igazoló üzenetet. A legfrissebb hírek szerint az állami mobilfizetős cég égisze alá vonhatják a magánparkolókat, parkolóházakat is. Az autós jól jár a központosított fizetéssel, de az üzemeltetőknek feltehetőleg nem fog tetszeni az azonnal fizetett, készpénzes rendszer lecserélése.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?