Patika állapotú, 1987-es Porsche 959 kerül árverésre

Akár 1,3 millió dollárért is elkelhet egy Porsche 959

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy amerikai aukción bukkant fel a tökéletes állapotú Porsche 959. Akár 1,3 millió dollárért is elkelhet a limitált modellek egyike.


Bárhol járunk a világban, a Porsche 959-est mindenhol legendás darabként említik a Porsche aranykorszakából. A limitált példányszámú sportautóból csupán 292 példány készült, azok is túlnyomóan az európai piacra, hiszen például az amerikai jogszabályok lehetetlenné tették a nyugati importot. Tehát egy valódi egzotikum a 959, különösen azon a féltekén, és talán ezzel magyarázható, hogy az amerikai Monterey Car Week aukcióján felbukkanó példányért miért várnak 1,1-1,3 millió dollár közötti - átszámítva kb. 364 millió forintnyi - összeget. Az idős Porschék értéke ráadásul folyamatosan növekszik, főleg Amerikában, ahol nagyon ritkák.
Hirdetés
A 36-os sorozatszámú 959-es a Porsche híres Guards vörös fényezésében és Triple szürke belsővel csábítja a potenciális vásárlókat. Na jó, a 2,8 literes biturbós hathengeres 444 lóereje sem utolsó szempont. Ezt az erőt egy 5 sebességes kéziváltó köti össze az összkerékhajtással, állítható magasságot ad a szabályozható, beltérből vezérelhető felfüggesztése. A Komfort felszereltségű sportautót egyébként 1987-ben gyártották és ugyanezen év októberében állították forgalomban Németországban. Az autó teljesen érintetlen, eredeti, kivéve, hogy régebben beszereltek egy McIntosh márkájú CD lejátszót. A komplett szerszámkészlet és az összes szükséges kézikönyv megtalálható benne, csakúgy, mint a vezetett szervizkönyv, ami szerint már legalább 30 000 dollárt, azaz több mint 8 millió forintot költöttek az autóra.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?