Példásan tört Amerikában az új Volvo XC90

Nem csupán jól szerepelt, a legjobbnak találtatott az új Volvo XC90 az IIHS töréstesztjén

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Önmagában is elismerésre méltó, ha egy modell jól szerepel az amerikai IIHS töréstesztjén. Az új Volvo XC90 viszont a "legbiztonságosabb autó" elismerést is megnyerte.


Az IIHS töréstesztjén minden vizsgálati típusban (ütközésvédelem és balesetmegelőzés) maximális pontszámot ért el az új Volvo XC90, megelőző és a passzív biztonsági teljesítménye egyaránt kimagasló volt. Az XC90 szintén maximális eredménnyel zárta a közelmúltban az Euro NCAP vizsgálatát, amely még inkább megerősíti, hogy az XC90 a jelenleg kapható egyik legbiztonságosabb autó a világon. Hogy ezen felül milyen, arról hamarosan tesztben számolunk be, ütközésvédelmét mi nem vizsgáltuk.
„Az IIHS független tesztjén elért eredmények újfent rávilágítottak azokra a kivételes erőfeszítésekre, amelyekkel a Volvo Cars munkatársai autóik biztonságát vadonatúj szintre kívánják emelni. Az ultra nagy szakítószilárdságú acélból készült biztonsági utascella, a szabadalmaztatott orrszerkezet, a fejlett biztonságiöv- és légzsák-rendszerek, valamint az alapfelszerelésként kínált autonóm vészfékezési rendszer, a City Safety együttesen utolérhetetlen védelmi színvonalat biztosítanak.” – mondta Cecilia Larsson, a Volvo Cars göteborgi biztonsági központjának igazgatója.
Miként vizsgálták?
Az IIHS ütközésvédelmi vizsgálati kategóriájába olyan tesztek tartoznak bele, mint a kis és részleges átfedéses ütköztetés, az oldalirányú ütközés, a tetőszerkezet stabilitását mérő vizsgálat, vagy a fejtámlák és ülések utasvédelmi képességeit ellenőrző tesztek. A Volvo mindezen teszteken maximális pontszámot ért el, míg a frontális ütközések elkerülése terén teljesítményét kiemelkedőnek ítélték meg, hála a minden új Volvo gépkocsinál az alapfelszerelés részét képező City Safety koccanásgátló rendszernek. A frontális ütközésvédelem 'kiemelkedő' besorolásának köszönhetően az új XC90 alapkivitelű változata a legelsők között szerezhette meg az IIHS 2015. évi 'Top Safety Pick+' (Legbiztonságosabb autó +) ajánlását.
Hirdetés
„A Volvo változatlanul arra törekszik, hogy jövőképét megvalósítva 2020-ra nullára csökkentse az új Volvo gépkocsiban súlyos vagy halálos balesetet szenvedő személyek számát. A Volvo Cars munkatársai számára meghatározó jelentőséggel bír, hogy a valós biztonsági problémákra valós válaszokat találjanak. A közelmúltban végzett kutatások fényesen igazolták autonóm vészfékezési rendszerünk hatékonyságát. Maximális pontszámot értünk el minden olyan független biztonsági vizsgálaton, amelyen részt vettünk. Kétség sem férhet hozzá, hogy az XC90 új mércét állított fel az autóipari biztonság terén.” – mondta Cecilia Larsson. A Volvo Cars a legkülönfélébb (észak-amerikai, svéd és házon belüli) forrásokból származó, valós baleseteken és biztosítási statisztikákon alapuló adatokat felhasználva fejleszti ki és tökéletesíti számos biztonsági újítását - autói így tudnak eltérő teszteken egyaránt jól szerepelni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 12:35
    Permalink

    Ford-nak nem az volt az érdeke , hogy a Land, Jag , Volvo jobban teljesítsen hanem hogy a Ford márkanév értékét növelje és ott érjen el drágábban eladható nagy darabszámot. Ha a fenti 3 márka kijött nullára a Fordnak az már tökéletesen megfelelt … Csak hát ugye nem jött be a húzás és el kellett adni hogy megmentsék a Fordot mikor kitört az előre eltervezett gazdasági válság …

  • 2017.10.28. at 12:35
    Permalink

    Marha volt a Ford, hogy eladta a Volvót, az szárnyal, mióta Kínai kézben van. Ez azért is lehet, mert szabad kezet kaptak a svédek, és élnek a lehetőséggel.

Vélemény, hozzászólás?