Pengeéles vonalakkal debütált a Toyota Corolla szedán

Nem csak hátul kapott eltérő formát a Toyota Corolla szedán

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már a 12. generációnál tart a Corolla, és most már a szedán változattal sem adós a gyár.


Hasonlóan a Corolla modellcsalád többi tagjához, a szedán is a Toyota TNGA-C padlólemezére épül, ám az autót az orrkialakítással is megkülönböztetik a testvéreitől. Elöl persze így is a Toyota jellegzetes Under Priority Catamaran formatervezési filozófiája köszön vissza, viszont mégis különböznek a fényszórók, a hűtőmaszk és a sárvédők is a a ferdehátún és a kombin látott dizájnhoz képest. Hátul a fordított trapéz alakú csomagtérajtó látványosra sikerült, de a hátsó lámpatesteket összekapcsoló krómdísz is szépen csillog. Természetesen elöl és hátul egyaránt LED-es lámpatesteket kapott az autó, egyedi rajzolattal, amely a sötétben már messziről felismerhetővé teszi a Corolla szedánt.

Az autó tengelytávolsága ugyanúgy 2700 mm, mint a kombié, így a hátul ülő utasok lábtere is kifejezetten tágas. Az utastérben állítólag a prémium minőségre törekedtek a tervezők, ennek köszönhető többek között az olyan kényelmi berendezések megjelenése, mint a vezeték nélküli telefontöltő, a 8 colos multimédiás érintőképernyő, a 7 colos információs kijelző és a 10 colos képátlójú HUD.
Hirdetés

Az új Corolla Sedan kétféle hajtáslánccal lesz elérhető. Egyikük a rövid szakaszokon tisztán elektromos hajtásra is alkalmas 1,8 literes öntöltő hibrid, amelynek rendszerteljesítménye 122 lóerő. A gyáriak szerint ezzel az erőforrással elérhető a WLTP szerinti 4,3 literes átlagfogyasztás is, valamint a 98 g/km szén-dioxid kibocsátás. A másik hajtáslánc a felfrissített 1,6 literes, benzines, amely hatfokozatú kézi-, vagy fokozatmentes (CVT) sebességváltóval is elérhető. Teljesítménye 132 lóerő, a vegyes átlagfogyasztását pedig 6,1 literre ígérik (WLTP szerint), a szén-dioxid kibocsátását pedig 139 g/km-re.

Biztonság terén is gazdagon felszerelt a Corolla szedán, hiszen alapáron megkapja a Toyota Safety Sense csomagot, amelyben a legújabb fejlesztésű rendszerek szerepelnek. Többek között az éjszaka is működő gyalogosérzékelő, valamint a nappali kerékpáros-érzékelővel kiegészített ütközés előtti biztonsági rendszer (PCS), a teljes sebességtartományban működő adaptív sebességtartó automatika (ACC), a kormányzásba is beavatkozó sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (LDA), a jelzőtábla-felismerő rendszer (RSA) és az automatikus távfény-vezérlés (AHB) is benne van. A csomag újdonsága továbbá a sávkövető asszisztens is. Az új Corolla Sedan Törökországban készül, Európába majd 2019 első negyedévében érkezik meg.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?