Pénteken drágulnak az üzemanyagok

Május végén feljebb kerül a benzin és a gázolaj ára

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A hó utolsó munkanapján hosszú szünet után ismét nő a benzin és a gázolaj ára. Előbbié jelentősebben, utóbbié csak jelképesen.

Utoljára május 13-án szerdán változtak az üzemanyagárak, akkor a benzin ára 2 forinttal csökkent, a gázolajé viszont az azt megelőző pénteken, május 8-án ugyanennyivel nőtt. Május 1-jén a benzin és a gázolaj is drágult, 2, illetve 3 forinttal. E hét pénteken, azaz május utolsó munkanapján ismét mindkét üzemanyafajtát érintő drágulás következik: a 95-ös benzin ára literenkénti 6, a dízelé 2 forinttal kerül feljebb.
Hirdetés

Az emeléssel a 95-ös benzin literenkénti átlagára 381 forintra, a gázolajé 382 forintra emelkedik, csökken a köztük lévő árkülönbség. Bár az üzemanyagárak tavaly szeptember és idén január között mintegy 100 forinttal csökkentek, az elmúlt negyedévben az áresés felét elvesztették.
Az egykori árcsúcsok szerencsére még odébb vannak. A benzinár 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint.
Továbbra is igaz, hogy az egyes töltőállomások árai között akár literenkénti 30-40 forintos különbségek is lehetnek, az autópályákon például (LPG és E85 kivételével) nemigen lehet már 400 forintos literár alatt üzemanyagot vételezni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?