Pénteken is feljebb kerül a benzin és a gázolaj ára

Adócsökkentés után is tovább drágulnak az üzemanyagok

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nincs kegyelem az autósoknak, a szerdai után pénteken újabb áremelés következik, a benzin kapja a nagyobb ártöbbletet.


Míg március folyamán lefele mentek az üzemanyagárak, az április elsejei, a jövedéki adó csökkenéséből emelésének eltörléséből származó ármérséklést követően ez a hónap egyelőre az árak emeléséről szól. Miután szerdán a benzin ára 5, a gázolajé 4 forinttal került feljebb, pénteken a Holtankoljak.hu információi szerint hasonló drágulás következik. A 95-ös benzin ára újabb 5, míg a gázolajé 3 forinttal kerül a szerdán emelt szintél magasabbra a hét végére.
Hirdetés

Az újabb emeléssel a 95-ös literenkénti átlagára már 359 forintra emelkedik, a gázolajé 356 forintra módosul. Mivel a benzin ára csupán 6 forinttal került lejjebb április 1-jén a jövedéki adó módosítása kapcsán, péntektől az egy héttel korábbi szinthez képest is 4 forinttal lesz drágább a 95-ös. A szombaton 12 forinttal csökkentett árú gázolaj azonban még péntektől is 5 forinttal az egy héttel korábbi szintje alatt marad az átlagár szerint.
A heti, illetve hét közbeni átlagár-változásoknál természetesen sokkalta komolyabb, akár literenkénti 50 forintos eltérések is tapasztalhatók az egyes töltőállomások között, így a legdrágább helyeken (például az autópályák mentén) akár literenkénti 400 forint közeli árakkal is találkozhatunk péntektől. Tankoláskor tehát elsősorban a tankolás helyére ajánlott figyelni. 40 liter benzint töltve persze spórolhatunk 200 forintot, ha még péntek előtt megtesszük, a gázolajnál ilyen mennyiségen 120 forint "fogható".
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?