Pénteken már csak a benzin drágul

Még tovább nő a benzin ára, marad a gázolajé

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szerdán is jelentősebben drágult a benzin, pénteken pedig már csak annak ára kerül feljebb, a gázolajé marad az idei csúcsszintjén.


Jelentős dráguláson vagyunk túl az üzemanyagoknál, nem is a most szerdai, a benzin árát 6, a gázolajét 5 forinttal emelő módosítás a komoly, hanem az, hogy a gázolajnál már 26, a benzinnél 12 forintnyi az eddigi májusi emelés. Pénteken viszont újabb következik, igaz, csak a benzin esetén jön egy mindössze 2 forintos drágulás, így annak is 14 forintos lesz a havi ártöbblete.
Hirdetés

A módosítással idei csúcsárára, literenkénti 347 forintos átlagárra kerül a benzin, marad a gázolaj - szintén idei rekordot jelentő - 339 forintos átlagára. Az idén év eleji 300 forintos - sokéves - mélyponthoz mérten most drágának tűnnek az üzemanyagok, ugyanakkor még mindig több mint 100 forinttal olcsóbban tankolható a benzin és a gázolaj is, mint a 2012-ben adódott 450 forintos csúcsár idején.
Az MTI által készített ábrán kiválóan látszik, hogy bár idei csúcsszinten járnak az üzemanyagárak, még így is jóval kedvezőbbek, mint az elmúlt években Az MTI által készített ábrán kiválóan látszik, hogy bár idei csúcsszinten járnak az üzemanyagárak, még így is jóval kedvezőbbek, mint az elmúlt években
A két forintos drágulás miatt előre tankolni csakis akkor érdemes, ha utunk olcsóbb töltőállomás mellett visz el, az egyes benzinkutak között ugyanis akár literenkénti 30-40 forintos, még a havi mozgásnál is jelentősebb árkülönbségek adódhatnak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?