Péntekre is jut üzemanyagáremelés

Csak a drágulás marad péntekre a benzinkutaknál

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Míg szerdán még árcsökkenés és áremelés is jutott az autósoknak az üzemanyagok kapcsán, péntekre már csak utóbbi, a drágulás marad.


Míg szerdán 2 forinttal csökkent a benzin ára, s ugyanakkor 3 forinttal nőtt a gázolajé, pénteken csupán utóbbi ismétlődik. A holtankoljak.hu információi szerint ugyanis pénteken újabb 3 forintos áremelést eszközöl a MOL a dízel üzemanyag esetén, míg a benzin ára akkor már nem változik.
Hirdetés

Marad tehát a 95-ös literenkénti 349 forintos átlagára, a gázolajé pedig 359 forintra emelkedik pénteken. A két üzemanyagfajta közötti - átlagár szerinti - 10 forintos különbség töltőállomásonként változhat, hiszen az üzemanyagárak az egyes helyek között igen jelentős, akár literenkénti 40-50 forintos, az egyes üzemanyagfajtákat nem egyformán érintő szórást mutatnak. Tankolás kapcsán elsősorban akkor tudunk spórolni, ha az általunk töltött üzemanyag kapcsán olcsó helyen töltünk, meg persze ha takarékosan, netán a megszokottnál kevesebbet autózunk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.27. at 14:31
    Permalink

    sajnos igen, elég szomorú. De 100%-os hatékonyságú üzem, NEM LÉTEZIK egész egyszerűen. Egyébként brutális pazarlásnak tűnhet valóban ez a 30-40%…bár jobb mint a semmi, de akkor is.

    gondolkodjunk picit, sz@r az egész, de legalább van. szerintem a hengerfejtől kilépő hőt kellene valahogy felhasználni, mondjuk kb közép dobig. Ha már az égéstérben egyszerűen képtelenség 80% körüli (ami már azért nem lenne rossz), hatásfokot elérni. Mondjuk sajnos az elektromotort,átalakítót, akksikat be kellene vetni hozzá, hogy tudjuk hasznosítani….szerintem.

Vélemény, hozzászólás?