Péntektől egy kicsit olcsóbb lesz a benzin

A benzin ára csökken, a gázolajé most nem változik

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A vártnál ugyan két nappal később, de minimális benzinár-csökkentést jelentett be a Mol. A dízelesek változatlan áron tankolhatnak.

Vasárnapi előrejelzésünk arról szólt, hogy a benzin ára 2-3 forinttal mérséklődhet, a gázolaj világpiaci árának emelkedését pedig szinten tarthatja az erősödő forint. A bejelentést hétfőre vártuk, de csak szerda délutáni a piaci forrásokra hivatkozó MTI-értesülés: pénteken bruttó 3 forinttal csökkenti a 95-ös benzin nagykereskedelmi árát a Mol, míg a gázolaj ára nem változik. A benzin átlagára ezzel 409-410 forint lesz, a gázolajé 412-413 forint marad.Az olajtársaság legutóbb egy hete módosította árait, akkor bruttó 2-2 forinttal drágult a benzin és a gázolaj is. A változás természetesen jóval szerényebb, mint az egyes töltőállomások árai között tapasztalható, literenkénti akár 20-30 forintos differencia, tehát a mikornál továbbra is az fontosabb, hogy hol vételezzük az üzemanyagot.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?