Péntektől mindenképp drágább lesz tankolni

Még feljebb kerülnek az üzemanyagárak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szerdán még csak a benzin ára emelkedett, pénteken már a gázolajé is fog.


Míg március első szerdáján és egyben második napján még csak a benzin ára került magasabbra, de még éppen a gázolajénál alacsonyabb szintre, pénteken a Holtankoljak.hu információi szerint újabb 3 forintos emelést kap a 95-ös benzin, 4 forintosat a gázolaj - így lesz mindkét üzemanyagfajta átlagára egységesen literenkénti 304 forint. Továbbra is megmarad természetesen az egyes töltőállomások közötti igen jelentős, akár literenkénti 30-40 forintos árkülönbség, így az olcsóbb helyeken még a most munkanapnak számító szombaton is elcsíphetőek lesznek 300 forint alatti literárak. A drágább töltőállomásoknál, például az autópályák mentén pedig akár a 330 forintos szintet is elérhetik majd azok.
Hirdetés
Akárhol is tankolunk, abban biztosak lehetünk, hogy a 2012-ben 450-451 forintos szinten tetőzött csúcsáraknál kedvezőbben kapjuk az üzemanyagot. Igaz, nem annyival olcsóbban, mint amilyen mértékben a világpiaci árak estek. Ne feledjük, a hazai üzemanyagárak igen súlyos része jövedéki adó, amit ráadásul még áfával is terhelnek. Így aztán hiába estek az elmúlt években ötödére az olajárak, mi annak is örülünk, hogy ezalatt az általunk fizetendő literár harmadával apadt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?