Pereli a Toyotát és egy beszállítóját Japán legnagyobb acélgyára

Egy levédetett technika jogtalan használatáért felelhet a Toyota és a kínai Baoshan Iron & Steel Co.

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A szabadalmak királya keveredett szabadalmi botrányba? Majd a bíróság eldönti, kinek van igaza, békés úton ugyanis már megpróbáltak megállapodni a felek, sikertelenül. A Nippon Steel Corp nem tágít, ami különös, hiszen ők is beszállítói a Toyotának.

Elektromos járművek motorjainak gyártásához felhasznált mágneses lemezek miatt perel a Nippon Steel Corp, amelyeket az említett hajtásláncok hatékonyságának fokozására használ az autóipar. A japán acélgyártó cég állítása szerint a kínai Baoshan Iron & Steel Co. engedély nélkül gyártotta le - a levédetett technológiát, így gyakorlatilag ellopva - a szóban forgó lemezeket a Toyotának, ahol hibrid autókba kerültek az alkatrészek. Erre hivatkozva követelnek kb. 55 milliárd forintnyi kártérítést.
Hirdetés
A Nippon Steel Corp a kártérítési igény mellett többek közt arra is felszólította az autógyártót, hogy szüntesse be a jogsértő alkatrész felhasználásával készülő modellek gyártását és forgalmazását. Mindkét fél szóvivője elmondta, hogy korábban, a pereskedés előtt már próbáltak megegyezésre jutni. A Toyota ekkor a kínai beszállítójához fordult: a Baoshan Iron & Steel Co. hivatalos álláspontja szerint nem történt jogsértés, nem a levédetett módszerrel állítják elő a lemezeket. Ennek fényében a Toyota úgy döntött, hogy nem fizet, így valószínűleg tényleg a bíróságon múlik majd, hogy ki kerül ki győztesen a csatából. Mindenképp fontos megemlíteni, hogy a pereskedő japán acélgyár is beszállítója a Toyotának, így komoly kockázatot vállaltak az egyik legnagyobb megrendelőjük megtámadásával.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?