Pimasz célkeresztben a Golf és a Focus

Kompakt modellel jön a Nissan, de csak 2014-ben

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ferdehátú ötajtóst dob piacra a Nissan - két év múlva. Valaki rájött, hogy mégsem elhanyagolható a kompakt szegmens.


Invitation (meghívó) névvel a márciusi Genfi Autószalonon mutatta meg először a Nissan, hogyan is képzeli el visszatérését az alsó-középkategóriába, mármint a ferdehátú kompakt szegmensbe. Oda, ahonnan 2006 óta igazolatlanul van távol, hacsak az Almera helyére érkező Qashqai sikerét nem fogadjuk el felmentésként.
Hirdetés
A Qashqai (vagy az ugyancsak kedvelt Juke) viszont minden, csak nem hagyományosnak mondható kompakt, márpedig kompakt is bőséggel kell a népnek, kiváltképp Európában. Míg az Invitation a második generációs Note előfutárának volt tekinthető, az Autocar magazin mellékelt grafikáján azt láthatjuk, hogyan nézhet majd ki a várhatóan 2014-ben debütáló, az Angliából, a márka sunderlandi gyárából támadó új, kizárólag ötajtós karosszériával készített Nissan-kompakt. Formavilága - nem meglepő módon - a Qashqai crossoverére hasonlít, Andy Palmer termékstratégiáért felelős vezető szerint meg pimasz lesz... És izgalmas és gyönyörű. Célkeresztben a Volkswagen Golf és a Ford Focus, főleg.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?