Plasztikázott versenyautó – Audi R8 LMS

Frissítette a GT3 versenyekre szánt R8 modellt az Audi

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hamarosan érkezik a ráncfelvarráson átesett Audi R8, amelynek változásairól talán a frissített LMS modell árulkodhat.


Jó lóra tett az Audi, amikor megalkotta az R8-ból a GT versenyekre szánt változatot. Az ügyfélcsapatok mondhatni veszik, mint a cukrot, ami nem véletlen, hiszen a négykarikás versenygép igazán ütőképes masina. Ugyanakkor a versenysportban sem kíméli az idő vasfoga az autókat, aki nem szeretne lemaradni, folyamatos fejlesztésre kényszerül. Az Audi mérnökei sem veszik félvállról a csapatok igényeit, ezért számos területen fejlesztettek a GT3-as R8-ason.
Hirdetés

Javítottak a légellenállásán az új első és hátsó lökhárítók újratervezésével, illetve az új légterelő-elemek kialakításával. Emellett a hűtést is optimalizálták, feltűnők az új légbeömlők az autó orrán, amelyek valószínűleg a frissített utcai változaton is feltűnnek. A versenyautónál azonban hatványozottabban fontos a megfelelő hűtés, hiszen a hosszútávú versenyeken extrém terhelésnek teszik ki az erőforrást.

Szintén a megbízhatóság jegyében apró módosítást eszközöltek a sebességváltón is, ám magához a V10-es, 5,2 literes, 585 lóerős motorhoz nem nyúltak. Ez azoknak az ügyfélcsapatoknak kedvezhet, akik nem szándékoznak teljesen új autót vásárolni, ugyanis a többi módosítást képesek a mérnökök átültetni a már versenyeztetett gépekre is. Ez a frissítés 28 ezer euróba kerül (körülbelül 9 millió forint), míg az új versenyautó ára 398 ezer euró, tehát körülbelül 130 millió forint.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?