Plug in hibrid modellekkel újít a Peugeot

Plug in hibrid változat érkezik a 3008, illetve az 508 szedán és kombi modellekből

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Három modelljét is elkezdi hálózatról tölthető, hibrid hajtáslánccal forgalmazni a Peugeot.


Nem feledkezett meg a PSA csoport az ígéretéről, amely szerint folyamatosan növeli részben vagy teljesen elektromos hajtású modeljeinek a számát. Ennek a vállalásnak a jegyében 2019 második negyedévében már a márkakereskedésekben is találkozhatnak a vásárlók a 3008 ész 508 hibrid változataival. A 3008 esetében a hibridizáció a várva várt összkerékhajtást is meghozta. A hybrid4 névre keresztelt erőforrás az 1,6 literes PureTech benzinmotor és két villanymotor házasításából született. Rendszerteljesítménye kerek 300 lóerő, amellyel 6,5 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/h tempóra. A 13,2 kWh-ás akkumulátorral pedig képes a WLTP szerinti 50 kilométert megtenni tisztán elektromos üzemmódban (NEDC szerint 60 kilométert).
Hirdetés

A SUV mellett az 508 két változata, a szedán és a kombi is rendelhető lesz hibrid erőforrással, ám ezek elsőkerék-hajtással gurulnak majd az utakon. A szintén az 1,6 literes PureTech benzinmotor és egy villanymotor párosával létrehozott hibrid rendszerteljesítménye 225 lóerő. A 11,8 kWh-ás akkumulátorral ezek a modellek 40 kilométert képesek tisztán elektromos üzemmódban megtenni. Az akkumulátorok feltöltése egyébként 3,3 kW-os, 8 amperes töltővel hét órát vesz igénybe, viszont a 6,6 kW-os, 32 amperes töltővel ez 1 óra 45 percre csökkenthető.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?