Plusz két ülést kap az új SL Merci?

2+2 üléssel érkezhet a következő generációs SL Mercedes

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az AMG GT Roadster és az S-osztály Cabrio megjelenésével az SL némileg veszített csillogásából. Emiatt a német gyártó több ponton is módosításokat hajt végre a modell következő generációján.


A jelenleg futó SL Mercedes 2012 óta van piacon. Hamarosan elkezdik tervezni az új modellt, amellyel kapcsolatban érdekes információk láttak napvilágot. Az Autocar szerint az AMG részleg is nagy szerepet vállal majd, hogy még sportosabb karaktere legyen majd az újdonságnak. A Mercedes-AMG vezérigazgatója, Tobias Moers szerint pedig nem kizárt, hogy plusz két ülést is kap az új SL. Ezzel tágasabb lenne, mint a jelenlegi kétüléses, de persze még mindig jóval sportosabb, mint a C-, E- és S-osztály kabrió változatai.
Hirdetés

A pletykák szerint vászon- és keménytetős változat is készülhet belőle. A modell elvileg az MSA platformra épül, amely bizonyos elemeket az MRA-tól kölcsönöz. Meg nem erősített információk alapján a belépő szintű motor a 3,0 literes V6-os lesz 370 lóerővel. Ugyanennek a blokknak várható egy 435 lóerős változata is. Akinek ez kevés lenne, választhatja a 4,0 literes V8-ast 460 lóerővel, vagy az SL 63 AMG-t 610, illetve az SL 65 AMG-t 630 lóerővel. Arról egyelőre nincs szó, hogy az új SL Roadster mikor érkezik, az viszont biztos, hogy néhány évig még távol marad a leleplezéstől.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?