Pocsolyába való ez a Honda Civic Type R

Két egyedileg átalakított Honda Civic Type R készült

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az angol Honda mutatott be két módosított változatot a Civic izmos kiadásából, két igen eltérő karakter lett a végeredmény.

Az utcai élményautó egyik átalakított verziója akár gyárinak is tűnhet, jelen esetben a munka a lemezek alatt folyt. Lóerők tekintetében szép kis ménes gyűlt össze, ugyanis a gyári 320 lóerő helyett 405 lóerőt produkál a 2 literes turbómotor, ez az erőtöbblet akár a Nürburgringen is jól jöhetne. A nagyobb teljesítmény érdekében módosítottak a gyújtásrendszeren és a töltőlevegő hűtőn is, de teljesen új kipufogórendszer is szükséges volt a közel 100 lóerős növekedés eléréséhez. A komolyabb teljesítmény miatt nagyobb fékek, módosított rugók és állítható stabilizátor rúd is került a Civic alá, továbbá 19 colos könnyített felnik járulnak hozzá a jobb menetteljesítményhez.
Hirdetés
A másik verzió jobban elrugaszkodott a gyári kinézettől, a tervezők tereprali köntösbe öltöztették a Type R-t. A terepes Civicet kicsit több mint 10 centivel emelték meg, illetve 205/55 méretű terepgumikat is kapott a jobb tapadás érdekében. A nagyobb kerekek miatt komolyabb szélesítésre is szükség volt, viszont olyan elemek tűntek el róla, mint a küszöbborítás vagy a tanksapka fedél, de a tervezők állítása szerint ez még nem a teljesen elkészült változat. A kompakt modellben két pótkeréknek is találtak helyet, a hátsó szélvédőt elhagyva pont befér a csomagtartóba a két méretes kerék, a hátsó légterelő pedig remek támaszt nyújt a pótkerekeknek. Ennél a verziónál nincs hír a teljesítményről, így elképzelhető, hogy maradt a gyári 320 lóerő a sárdagasztáshoz. A hírek szerint ez a két verzió egyedi marad, nem készül belőle kisebb-nagyobb sorozat. Bár az elképzelhető, hogy bizonyos összegért beadnák a derekukat és hajlandóak lennének egy-egy átalakításra, biztosan lenne erre a két modellre kereslet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?