Pofozkodnak a bajorok – Audi-BMW piaci párbaj

Rekordokat ért el az Audi és a BMW

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Pezseg az élet a bajoroknál: az Audi bejelentette, hogy legjobb negyedévét zárta az idén, és sokat várnak az új A6-ostól. A BMW is szárnyal, rekordot érő márciusa mellett az 5-ös sorozat oktatja a többieket.

Történelmének legjobb első negyedévét zárta az Audi AG, amely márciusban mintegy 125 ezer darabos kiszállításával, illetve 13,9 százalékos növekedésével rekordot ért el. A vállalat 2011 első három hónapjában 312 ezer személygépkocsit értékesített, azaz 18,4 százalékkal többet, mint az előző év ugyanezen időszakában. További ünnepre ad okot, hogy minden régióban két számjegyű a növekedés százalékban kifejezett üteme, ráadásul az elkövetkező hónapokban fontos szerephez juthat a gyáriak szerint sikerre született A6-os, amely a mostani számokon is javíthat. Az A6 nagyon sikeres a kategóriájában, ám az új generáció szerintünk még nagyobb lehetőségeket rejt magában, mindenekelőtt Kínában, az Egyesült Államokban, de ugyanakkor Németországban is. Tervezett életciklusa során 25 százalékkal többet szeretnénk értékesíteni az új A6 modellből, mint az elődjéből. – nyilatkozta Peter Schwarzenbauer, az Audi AG értékesítési és marketing igazgatója.
A másik bajor prémiummárka, a BMW sem panaszkodik, sőt! Münchenből büszkén jelentik, hogy a MINI és Rolls-Royce márkákat is magába foglaló BMW csoport fennállásának legjobb eredményével zárta az elmúlt márciusi hónapot: a 165 ezer darabos kiszállítás minden idők abszolút rekordja. Tavaly ilyenkor csak alig 142 ezer autót sikerült értékesíteni, és immáron a múlté a korábbi toplistás darabszám is, amely közel 153 ezer példánnyal bérelte ki házon belül az első helyet, egészen pontosan 2007 decembere óta. Szinte felesleges is hangsúlyozni, hogy a BMW mellett a MINI és a Rolls-Royce szintén egyedi rekordokat ért el, például a német fennhatóság alá tartozó brit luxusmárka típusaiból a tavaly márciusi 125 darabhoz képest idén 261 autó került átadásra, ami bizony bőven duplázásnak számít. A BMW kiemeli, rendkívül sikeres az új 5-ös sorozat, amely kategóriájában piacvezető szerepet tölt be. A tavalyi gyártáskezdettől számítva már 200 ezer darabnál jár a nemzetközi eladás mutatója, míg a 2010 márciusi adatokat összehasonlítva a 2011 márciusival kimondható - ez utóbbi egyébként 31 ezer rendelést jelent -, hogy megduplázódott a modell iránti érdeklődés.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?