Pokolba a koreai autókkal!

A Nürburgringnél épít tesztközpontot a Hyundai

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Hyundai bejelentette, hogy a híres németországi pálya mellett épít tesztközpontot, a beruházásra 7,3 millió dollárt szánnak.


A koreai gyártó a Nürburgring tőszomszédságában kezdett bele új tesztközpontjának felépítésébe, a 930 négyzetméteres létesítményre 7,3 millió dollárt szánnak, és elsősorban autóik futását és vezethetőségét szeretnék az itt végrehajtott kutatás-fejlesztési tevékenység során javítani. Az igyekezet nem megalapozatlan, hiszen, bár már nagyon sok téren behozták a lemaradást nagyobb nevű riválisaikhoz képest, futómű és kormánymű témában van még hova fejlődni a legfontosabb japán és európai ellenfelekhez képest.
Hirdetés
Nem véletlen, hogy a zöld pokolnak is becézett Nürburgring alapvető jelentőségű tesztpályává nőtte ki magát. Burkolata változó, nyomvonalán számtalan eltérő fajtájú ív, nagy sebesség elérését lehetővé tevő egyenes, rázókő, döntött kanyarok sora, és szintkülönbség-változás váltja egymást, sőt, nagy kiterjedése miatt egy körön akár többféle időjárási körülmény is megtapasztalható: még egy ennyire komplex, sokféle eltérő körülményt egyesítő pályát nem találunk a bolygón. Idővel minden bizonnyal megtérül majd a Hyundai beruházása, és vezetési élmény tekintetében is behozhatják konkurenseiket.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?