Pompás formában várja új gazdáját az utolsó 1953-as Corvette

Kétszer restaurálták, eredeti formáját kapta vissza az utolsó 1953-as Corvette

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az első generációs Chevrolet Corvette-ből 300 példány készült 1953-ban, mindegyik fehér fényezéssel, ez volt az utolsó, amit ráadásul Karácsonykor fejeztek be.

Autóipari újítással érkezett 1953-ban a Chevrolet Corvette, üvegszálas műanyag karosszériával készültek az első pillanattól kezdve. Az amerikai kétüléses sportkupé ikonná vált, de későbbi modelljeit talán többen ismerik, mint az elsőt. A legelső évben, 1953-ban összesen 300 példány készült a szimpla lámpás, rácsozott burás kivitelből, egytől-egyig fehér fényezéssel. A 300. darabot éppen Karácsonykor fejezték be, a fotókon ez a példány szerepel, és most új gazdát keres.
Hirdetés
Egy kaliforniai fizikus vásárolta meg és szinte azonnal át is fényeztette feketére. Nem sokkal később eladta és a második tulajdonos már tudta, jobban jár, ha inkább elteszi a Corvette-et, 1984-ig őrizte, tőle vásárolta meg Ernie Hendry, aki szinte azonnal restaurálásnak vetette alá, ekkor kapta vissza eredeti Polo White fényezését. Hendry tulajdonában az autó több rendezvényen is részt vett, számos díjat is nyert, majd 1998-ban továbbadott rajta, 2007-ben másodjára is restaurálták. Most tökéletes állapotban, eredeti fekete vászontetejével és piros bőr belsejével várja az új gazdáját, csupán 2374 kilométerrel az órájában.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?