Pont úgy néz ki az új Caterham, mint a régi

A Caterham Super Seven a klasszikus brit sportkocsi receptet őrzi, a legújabb is

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Furcsa dolog modern sportautóról beszélni a Caterham Super Seven esetében, pedig a márka szerint a legújabb modell most éppen a modern kínálatukhoz csatlakozott.

Ha a mai brit autógyártást akarjuk tanulmányozni és nem a termelés szempontjából, hanem a nemzeti, eredeti modellekről beszélünk, akkor is akad egy-két olyan gyártó, ami ízig vérig brit sportautót gyárt. Ott a Morgan, vagy épp a Caterham, akik annyira megragadtak az eredeti értékeknél, hogy külsőre látszólag változatlan formában gyártják kézzel az eredeti modelleket. A modellek modernizálása persze nem maradhatott el és a Caterham is bemutatott most egy olyan szériát, mely két népszerű modell, a 360 és a 420 közé érkezik.
Hirdetés
Az új Super Seven 1600 az eredeti Caterham modell alapján készült el, a retro vonásokat alkalmazták. Az első sárvédőihez is klasszikus idomokat használtak, valamint a hátfalra felkerült a pótkerék is. További érdekesség, hogy míg a modern autók kerekeinek mérete folyamatosan nő, addig a Super Seven 1600-hoz a kis kerekek illenek, ezért 14 colos retro felnikkel kínálják. Motorja a Ford Sigma motorcsaládjának 1,6 literes modern négyhengeres szívómotorja 135 lóerővel, melyet 6800-as fordulaton képes teljesíteni. 165 Nm csúcsnyomatékával

a csupán 565 kilogrammos kétüléses sportkocsi 5,0 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/h-ra.

A Caterham hagyományához hűen készre szerelve és alkatrészenként, dobozban, kit carként is kínálja az 1600-at.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?