Por se marad a dízel Porschékból

Megszünteti a Porsche a dízel modellek gyártását

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem kell mostantól tartani a dízelbotránytól a Porschénél, ugyanis a kínálatban kizárólag benzines és hibrid modellek érhetők majd el.


Ki az, aki egy Porschéra azért vágyik mert dízel? Valószínű nem sokan. Ennek ellenére 2009-től a Cayenne, később a Panamera és Macan is elérhetővé vált gázolajos változatban. Az értékesítéseknek viszont csupán 15 százalékát tették ki ezek a modellek, főként Európában keresték őket. Mostantól viszont búcsút inthetünk a dízel Porschéknak. Az Autocar értesülései szerint a vásárlói igények megváltozása és a hamarosan érkező szigorúbb emissziós normák miatt döntött úgy a vállalat, hogy nem épít be több dízelmotort a modelljeibe. A WLTP fogyasztási és károsanyag-kibocsátási ciklus újabb fejtörést okozhat a dízelmotoroknál, valószínű az ebből adódó esetleges problémákból is szeretne kimaradni a német gyártó. A gázolajos egységek egyébként nem saját fejlesztésűek voltak, hanem a VW-konszerntől vásárolták azokat, így a korábbi dízelbotrányban is érintettek voltak.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?