Porrá égett a farmon csapató fickó F40-ese

A nyolc prototípus egyike volt a megsemmisült Ferrari F40-es

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már saját története is igencsak ritka, a porrá égett F40-es a nyolc gyári prototípus egyike volt, de jelenlegi gazdája is tett arról, hogy mindenki beszéljen róla most is.

Nyolc Ferrari F40 prototípus készült a sorozatgyártás előtt, az 1987-ben épült legendás sportkocsi a 6. volt, nincs többé. Gyártásának évében még a Frankfurti Autószalonon is kiállították, később 1991-ben vált utcai autóvá a Michelotto műhely jóvoltából. Versenyzésre használták később, egy ideje viszont már magángyűjteményekben fordult meg, utolsó tulajdonosa Jon Hunt volt. Hunt híres Ferrari-gyűjtő, aki vagyonát nem ponyva alatt, a világtól elrejtve tárolja, épp ellenkezőleg, igazi marhaságokat művel méregdrága és különleges autóival, az F40 is szerepelt már videóban.
Hirdetés
Ő az, aki a kék-fehér festésű Ferrarival saját farmján sárban, mocsokban, földúton veret. Teljesen abszurd, de anno felrobbantotta az autós világot, annak ellenére, hogy hajtotta, mintha nem lenne holnap, az autónak nem lett baja. Most viszont hirtelen lángra kapott, egyelőre nem tudni mitől, de vélhetően a gyári konstrukciós hibának is köze lesz hozzá, miszerint a turbó környékéről olaj szivároghat a forró leömlőkre. A magnézium alkatrészek villámgyorsan égnek, így az eloltás lényegében lehetetlen. A történet pikantériája, hogy épp Maranellóba tartott egy kisebb konvojjal, ami saját Ferrarijaiból állt, hogy átvegye új Laferrari Apertáját.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?