Porsche buszt Budapestre is!

Bárcsak ilyen buszok szállítanák az utasokat itthon!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ha ilyen buszok járnának a nagyobb városokban, vagy akár helyközi járatokon, senki nem akarna saját autóval közlekedni! Vagy mégis?


Csaltam egy kicsit a címadással, amit persze egyből felfedezhet mindenki a képek alapján, hiszen egy óriási Volkswagen embléma díszeleg a busz orrán, amit én nemes egyszerűséggel Porschénak neveztem. De nézzétek csak meg részletesebben! Hát nem jobban mutatna az orrán is egy hatalmas Porsche logó, ahogy az a hátsóján is látszik?
Hirdetés

A virtuális modellt egy orosz dizájner, bizonyos Igor Shitikov rajzolta, aki elsősorban versenyautók szállításához képzelte el a buszt. Sőt, kimondottan a legendás Porsche 935 bújik meg a rakterében, ráadásul abból is kettő. Az alkotója Volkswagen Renntransporter névre keresztelte a járművet, amelyet elmondása szerint az I. D. Buzz koncepcióautó ihletett. Ám az 1960-as években a Mercedesnek létezett egy hasonló busza, amellyel Porsche versenyautókat szállítottak, az orosz tervező inkább a jövőbe tekintett az alkotáskor.
Bár ez egy csapatszállító busz, tehát a versenyautókon és az alkatrészeken kívül nem alkalmas sok személy szállítására, lelki szemeink előtt azért simán megjelenhet egy tömegközlekedéshez optimalizált verzió. Ha mondjuk Budapestet veszem alapul, akkor a Renntransportrer vörös részeit kékre festve, igazán menő BKV-buszokat kapnánk. Én biztosan szívesen utaznék vele! És te?
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?