Porsche stílusban pózol az új Beetle

VWvortex Beetle

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Még a normál Beetle sem kapható az új generációból, a VWvortex azonban már egy lépéssel előbbre jár: a műhely az RS sportváltozat lehetséges verzióját csiszolgatja. Alakul a látványterv, a mintát a Porsche 911 GT3 RS adja - immáron nem először.


Úgy látszik, a Porsche 911 GT3 RS karosszériájának díszítése egyfajta fertőző kór a Volkswagen csoport járműveinél: a Bentley Continental Supersports Convertible ISR után az új Beetle átalakításával is ebbe az irányba indult el a VWvortex műhely. Tudni kell azonban, hogy a Beetle RS jelzés kissé megtévesztő, ez nem a hivatalos gyári sportváltozat, már csak azért sem, mert nem hogy az RS, de még a normál Beetle sincs a kereskedőknél. A jó munkát viszont nem lehet elég korán kezdeni, így a VWvortex fejlesztői hozzá is láttak, az pedig szinte természetes, hogy a bogárhátú Volkswagennel a bogárhátú Porsche nyomdokain kívánnak haladni. A narancsszínű felnik eredetileg GT3 RS tartozékok lettek volna, ám eme 19 colos papucsok igen drágán szerezhetők be, ezért egy számmal nagyobb, azaz 20 colos VMR V710 felnikre húzták a Continental ExtremeContact abroncsokat. A látvány érdekében, a küszöb felett narancs színnel olvasható a Beetle RS felirat, eltűntek a krómozott díszlécek, és hátul sötétítő 3M fóliát ragasztottak a VW emblémára. Később a 911-es hatalmas hátsó szárnyát is felteszik majd, és nem titok, hogy erősíteni fognak a motoron, de ezzel még nincs vége a már elvégzett módosításoknak.

A kerekek lecserélésével nem érték be műhelynél, az eredetileg hatos Golf GTI számára komponált H&R sportrugókkal módosítottak a felfüggesztésen, és hogy a megállással se legyen gond, előre 14 colos, belső hűtésű tárcsával dolgozó Brembo fékrendszert állítottak össze - a piros nyereg jól látható a narancsszínű felni mögött. A kipufogórendszer a Borla adománya, a csőrendszer felfogatási pontjai ennél is a Golf GTI-hez igazodtak, ami nem lett volna gond, de a Beetle hátsó lökhárítójának nagyobb a túlnyúlása, így a krómozott végek 2,5 centiméterrel beljebb kerültek a tervezetnél - ennek korrigálása azonban nem okozott gondot a VWvortex szerelőinek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.31. at 14:54
  Permalink

  Az a baj. hogy maga a formavilág jó. Jól is áll ez a gömbölyded formák ennek az autónak. Biztos lesz vevő köre, bár árban gondolom nem fog a legolcsóbbak közé tartozni. De számomra nem ez a fő probléma hanem az, hogy sajnos az autógyárak sem a tuning műhelyek nem tudnak saját ötlet formával előre lépni. Csak egymást koppintják és ötleteket csipnek el egymástól. Azért van az. hogy a mai autópiac márka típusai hasonlítanak egymásra. Én ha tervező volnék, volna elképzelésem milyen autót tervezek, ez pedig biztos nem a hiper szuper modern startrek űrhajóra hasonlítana. Ahol már elvész maga a vezetés élménye és nem az ember irányít, hanem a gép.
  Röviden ez az én véleményem.
  Üdvözlettel:
  Pepe

Vélemény, hozzászólás?