Prémium kisautó a Kiától – kínaiaknak

Csak Kína kap a Kia K2-ből

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Európában nem rég debütált harmadik generációs Rio alapjain csakis Kínának szánt, prémiumosnak mondott kisautót mutatott be K2 néven a Kia.

Ma mutatta be a kifejezetten Kínának szánt, K2 modelljelzésű, de a közeljövőben várható négyajtós Kia Rio alapjaira épülő szedánját a Kia. A képek alapján ez az a modell, amit az első kémfotók láttán az sok más autós újsághoz hasonlóan mi is a Rio négyajtósának hittünk. Ám a koreaiak, új stratégiájuk, szerint Európában és Ázsiában is a helyi elvárásoknak megfelelő fizimiskájú, így Ázsiában elegánsabb, Európában sportosabb vonalakkal és eltérő modellnevekkel kínálják majd kisautójukat.
A K2 elegáns formája egyértelműen a márka nagyobb modelljeit, többek közt az új Optimát idézi. Méretei, 4,37 méteres, hossza, 1,7 méteres szélessége és 1,46 m magassága, valamint a kategóriájában nagynak ígérkező, 2,57 méteres tengelytávja és kereken 500 literes csomagtere minden bizonnyal a Rióra is vonatkoztatható lesz.
A K2 kínálata nem kevesebb, mint 6 kiviteli szintet, motorpalettája 1,4 literes, 107 lóerős és 1,6 literes, 123 lóerős benzineseket kínált. A kisebbikhez opció, a nagyobbhoz alapfelszerelés lesz az automata váltó, a kombinált fogyasztási értékek 6,1-6,5 l/100 km közöttiek.
Míg Európában a Rio elsőként ötajtósként lép színre, Kínában a K2-ből elsőként a szedán, júniusban, míg az ötajtós később, augusztusban kerül forgalomba. Ezen kívül természetesen még temérdek eltérés, például a dízeles motorpaletta létezése is megfigyelhető lesz az Európában is hamarosan érkező Rio esetében.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?