Próbáld ki a dupla támogatással érkező Renault villanyautókat!

Nyílt napokat tart a Renault a villanyautók iránt érdeklődők számára

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Renault Elektromos Autó Túra néven futnak azok a nyílt napok, ahol a Renault két tisztán elektromos hajtású autóját próbálhatják ki az érdeklődők.

Elindult a Renault Elektromos Autó Túra, amely lényegében olyan nyílt napot takar, ahol az érdeklődők a Renault villanyautóit próbálhatják ki. Ám emellett természetesen további családi programok is várják a látogatókat, amelyek során mindenki megismerkedhet egy környezettudatosabb életmóddal. Az állomások helyszínein szakmai előadók mutatják be az elektromos autók technikáját és a villanyautózás szépségeit. Az egyik első helyszín Óbudán a Duna Autó (1037 Budapest, Kuningunda útja 56.) telephelye, ahol május 11-én lehet kipróbálni a Renault Zoe és a Renault Kangoo Z.E. modelleket.

Fontos újdonság még a Renault háza tájáról, hogy a villanyautókra igényelhető támogatás összegét megduplázza a francia márka.

Sajnos az elektromos hajtású autók ára továbbra is nagyon magas, márpedig ez az egyik tényező, amely lassítja az elterjedésüket. Ezért próbálnak segíteni az EU tagállamok kormányai különböző adókedvezménnyel azoknak a vásárlóknak, akik tisztán elektromos hajtású autóra vágynak. Magyarországon a villanyhajtású autók mentesek a gépjárműadó, a cégautó adó és a regisztrációs adó alól, továbbá átírási illetéket sem kell fizetni a vásárlásukkor. Előnyös még az ingyenes parkolás lehetősége is Budapesten és több nagyvárosunkban, ám a fentebb említett adókedvezményeken túl állami támogatás is igényelhető elektromos autó vásárlásához, ami maximum 1,5 millió forint, és a bruttó 20 millió forint alatti, tisztán villanyhajtású autókra vonatkozik.
Hirdetés
A Renault Hungária május 9-től megduplázza az állami támogatás összegét a Zoe „meghatározott modellváltozatára”, tehát akár 3 millió forint árkedvezménnyel is megvásárolható a városi kisautó. Ez a meghatározott modell az R110-es, amely 300 kilométeres hatótávval rendelkezik és a 10,7 millió forint helyett a dupla támogatással már 7 849 000 forinttól hazavihető. Az akció őszig tart, többek között a Renault Elektromos Autó Túra rendezvénysorozat keretein belül próbálják meg felhívni az emberek figyelmét a kínálkozó lehetőségre, hogy villanyautóra váltsanak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?