Programozó gyakornok nyerte a Volkswagen up!-ot

Nyertest hirdettek a KRESZ-Faktoron

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Groupama Tanpályán rendezték a friss jogosítványosokat biztonságosabb közlekedésre ösztönző KRESZ-Faktor döntőjét. Mi is ott voltunk.


Egy nagy együttműködés részeként jöhetett létre a friss jogosítványosok közlekedésének biztonságosabbá tételét célzó KRESZ-Faktor vetélkedő. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából, a Hungaroring és a Groupama Tanpálya szorosan együttműködött a szakmai megvalósításban az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottságával és a Közlekedéstudományi Intézettel. Céljuk a szemléletformálás, hiszen a statisztikák szerint a 15 és 30 év közötti fiatalok a közúti közlekedés legveszélyeztetettebb csoportja. Ők az EU össznépességének csak 20%-át adják, baleseti ráta szempontjából viszont 30%-os az érintettségük. Ezért a KRESZ-Faktor játékosan ösztönzi a fiatalokat a toleranciára és az önkritikára, hiszen „elsősorban rajtunk múlik, hogy mennyire biztonságos a közúti közlekedés”.
A háromfordulós KRESZ-Faktorra több mint 10 000 jelentkező volt. Az első fordulóban egy online KRESZ-tesztet kellett kitölteni a versenyzőknek, majd a második fordulóban egy érdekes közlekedési helyzetről kellett kisfilmet forgatniuk: például egy frissen felújított gyalogos átkelőről vagy egy újonnan kihelyezett közlekedési tábla következményeiről. A legjobb filmekért különdíjat osztottak. A kisfilmek egyébként a Facebookon is elérhetőek #kreszfaktor taggel. A harmadik fordulóba már csak az 50 legjobb jutott be, a döntőt a hungaroringi Groupama Tanpályán rendezték.
Hirdetés

„A Hungaroring évekkel ezelőtt zászlajára tűzte a közúti közlekedés biztonságosabbá tételét. Számunkra nem csupán az fontos, hogy a Formula–1-es versenyzők testi épségére a lehető legkörültekintőbben vigyázzunk a pályánkon, hanem az is, hogy a közúti közlekedők minél nagyobb biztonságban legyenek – különös tekintettel a fiatalokra. A KRESZ-Faktor játékos formában hívja fel a figyelmet a cél fontosságára, úgyhogy nem csupán az értékes főnyeremény miatt buzdítok mindenkit arra, hogy bizonyítsa, megvan benne a KRESZ-Faktor.” - tette hozzá Gyulay Zsolt, a Hungaroring elnök-vezérigazgatója. Az eszméletlen jó hangulatú döntőn és díjátadón magunk is ott lehettünk és nyomon követhettük a friss jogosítvánnyal rendelkező fiatalok tanpályás élményeit. A nagy finálé első tíz helyezettje szoros versenyben volt, ám végül egy kiskőrösi programozó-gyakornok vihette haza a vadiúj Volkswagen up! nyereményautót.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?