Púpokat növesztett a szülinapi Mustang

Stílusosan állít emléket Shelbynek a Mustang Speedster

Idén lenne 98 éves Carroll Shelby, rá emlékezve bővül a Shelby American kínálata egy különleges darabbal.

Igazi bestia a Shelby Super Snake Speedster. Motorja a Mustang GT-ből érkezik, ám az ötliteres V8-as erejét kompresszorral tornázták fel 825 paripára. Ráadásul az ügyfelek manuális váltóval is kérhetik. Bizony, a Speedster nem csak mutatóba készült, egy kisebb szériát le is gyártanak belőle, egészen pontosan 98 darabot, hiszen Carrol Shelby idén lenne 98 éves. A Speedster különlegessége persze nem csak a motorjában rejlik. Már a Super Snake névnek is izgalmas történelme van. Ezt a megnevezést használták ugyanis arra az 1960-as évekbeli GT 500-ra, amelyet Shelby a Goodyear számára épített, hogy azon demonstrálhassák a Thunderbolt gumik tudását. Abba az autóba a Le Mans győztes GT40-ből emelték át a V8-as motort, és legutóbb 2,2 millió dollárért (kb. 680 millió forintért) cserélt gazdát az ős Super Snake. Bár az egy fastback volt, a Speedster pedig kabrió, bukócsövekre emlékeztető, áramvonalas domborításokkal a hátsó ülések felett.
Hirdetés
Persze kapott még egyedi kijelzőt és anyagokat is az utastérbe, hogy még különlegesebb legyen, illetve Penske műhelyéből módosított futómű alkatrészeket. A Speedstert egyébként simán elkészítik bármelyik Mustang GT-ből a 2018-as évjárattól kezdve, de ahogy fentebb említettem, csak limitált példányszámú darabot.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?