Putyin Budapesten is saját Mercedesében utazik

Vlagyimir Putyin autóját különgép hozta Magyarországra

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Amikor Vlagyimir Putyin repülője Ferihegyen landolt, páncélozott Mercedese már a reptér betonján várta. Mutatjuk az autót.


Miként azt előre jeleztük, Budapest életét a keddi ónos eső, a tegnapi és a mai olvadás, valamint a köd mellett Vlagyimir Putyin hazánkba látogatása is felborította. Brutális lezárásokra, káoszos közlekedésre számíthatunk, egy ismerős pedig épp arról számolt be, hogy kutyasétáltatás után hazamenni se tud a parlament környékén keresztül. Az MTI viszont az imént tette közzé, hogy Putyin Budapesten is saját, orosz rendszámot viselő, előző (W221) szériás S Mercedesével utazik.
Hirdetés

Putyin autója egy nyújtott tengelytávú S 600 Pullman verzió, abból is páncélozott természetesen. Hiába tehát az 5,5 literes V12-es biturbó motor 517 lóereje és 830 Nm nyomatéka, mindez a mintegy 5 tonnás saját tömeggel párosulva bizonyára nem ad sportos menetdinamikát. Putyin autója viszont gránátnak és kézifegyvereknek is ellenáll, defekttűrő abroncsai 80 km/órás tempóig lövöldözés után is használhatók. Az autó ára alsó hangon egymillió eurós, azaz legalább bő 300 millió forintos tétel, de ez természetesen felszereltségfüggő. Ahogyan két évvel ezelőtt, idén is különgéppel utazott Magyarországra az elnöki limuzin.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?